Gelsenkirchen: Logo-ul roșu febi pe o clădire „verde”

0
6
Atât de verde va fi noul centru logistic al bilstein group
Atât de verde va fi noul centru logistic al bilstein group

În viitor, clienții bilstein group își vor primi produsele febi nu numai de la Ennepetal, ci și de la Gelsenkirchen. Un centru logistic suplimentar, mare, pentru specialistul în piese de schimb este în prezent construit aici. Pe lângă distribuția optimă a furnizorilor către angrosiști și ateliere, accentul va fi pus și pe respectarea mediului și eficiența energetică. Deoarece brandul roșu febi va fi disponibil în curând dintr-o clădire „verde”.

Un sistem de energie solară va fi construit pe acoperișul centrului logistic din Gelsenkirchen. Are o dimensiune de aproximativ 6.000 de metri pătrați și are 2.200 de module fotovoltaice. Acest sistem poate produce mai mult de 600.000 kilowati oră de electricitate pe an. Aceasta corespunde nevoilor de energie electrică pentru aproximativ 200 de gospodării.

15.000 de metri pătrați de acoperiș verde

Acoperișul verde este în prezent creat pe această zonă.
Acoperișul verde este în prezent creat pe această zonă.

Pe lângă sistemul de energie solară, două hale și intrarea principală vor fi dotate cu un acoperiș verde. În primul rând, un substrat va fi aplicat pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați, care va forma ulterior terenul de reproducere pentru o mare varietate de plante. Nu doar aspectele de mediu joacă un rol aici: printre altele, acoperișul verde ajută la reducerea efectelor negative ale precipitațiilor abundente.

Izolarea clădirilor joacă un rol important în eficiența energetică. Datorită materialelor de construcție moderne, standardul KfW 55 este atins – ceea ce este destul de rar în industrie. Prin urmare, centrul logistic va consuma cu aproximativ 45% mai puțină energie decât o clădire nouă comparabilă, fără măsuri de eficiență. În plus, există un sistem de iluminat complet orientat către LED-uri cu economie de energie și un concept de verdeață care, printre altele, asigură 190 de copaci pe întreaga proprietate – inclusiv diverse soiuri de arțar și tei.

Planul arată zona viitoare pentru instalația solară (stânga).
Planul arată zona viitoare pentru instalația solară (stânga).

O casă pentru broasca Natterjack

Locuitorii cu patru picioare ai șantierului din Bulmke-Hüllen sunt o adevărată atracție: deoarece zona se învecinează cu diverse spații verzi, broasca Natterjack și-a găsit o casă acolo. A pierdut deja multe dintre habitatele sale originale și este considerat oficial „strict protejat” în Germania. Din acest motiv, bilstein group este obligat să aibă la dispoziție diverse așa-numite chiuvete pentru zone umede. Ele servesc drept loc de reproducere pentru broasca Natterjack.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here